Home  Home
 GŲreme  GŲreme 

 Nieuws  Nieuws
 Blogs  Blogs
 Reviews  Reviews
 Fotoalbum  Fotoalbum
 Links  Links
 Contact  Contact
Het weer in Nevsehir
Click for Nevsehir, Turkije ForecastNieuwsbrief

Nevsehir.nl - Engels Nevsehir.nl - Turks Nevsehir.nl - Duits  home | sitemap | contact   
Geschiedenis
De eerste bewoners
Daar het met eenvoudige hulpmiddelen mogelijk was uit het zachte gesteente stabiele woningen te hakken, waarin het door de isolerende werking van het tufsteen ook nog eens goed toeven was tijdens AnatoliŽ's koude winters en hete zomers, is het gebied al zeer vroeg bewoond geweest. De eerste holen zijn misschien al in het Bronzen tijdperk uitgehakt. Tijdens de Hittietische periode vestigden enkele stammen zich in het gebied rond Nevsehir. Na de ondergang van het Hittietische rijk rond 1200 voor Chr. vulden de FrygiŽrs het machtsvacuŁm op. Deze beschaving bracht tot aan het jaar 600 voor Christus een betrekkelijke rust en welvaart. Tijdens de duistere periode die hierop volgde, beleefde de streek een periode van betrekkelijke rust en welvaart. In de jaren tussen 600 en 300 voor Chr. was de streek het toneel van verschillende veldslagen tussen de FrygiŽrs en de Perzen. Uiteindelijk zegevierden de Perzen en het `Verdrag van Kizilirmak' wees Nyssa (nu Nevsehir) toe aan de `Grote Koning'. Het Perzische juk bleek te dragen en er brak een nieuwe periode van welvaart voor CappadociŽ aan. Uiteindelijk was het Alexander de Grote die tijdens zijn veldtocht een einde maakte aan de Perzische heerschappij.

Een `Hof van Eden' op aarde
De Romeinen voegden CappadociŽ in 17 na Chr. aan hun rijk toe en op bevel van keizer Tiberius werd de naam van de hoofdstad van de streek, Mazaca, veranderd in Caesareia (het huidige Kayseri).

De eerste christenen trokken naar de streek om aan de vervolging van Rome te ontkomen. Hier hielden ze vanaf de eerste eeuw in het geheim hun erediensten. Ze hakten uit het tufsteen talloze kerkjes, kapellen en kloosters, die ze in de loop der eeuwen met de meest fraaie muurschilderingen versierden. Daarnaast zochten ze hun toevlucht in enorme ondergrondse steden zoals die van Kaymakli, Derinkuyu en ÷zkonak. In het gebied werd de vervolgde christenen ideale levensomstandigheden geboden, mede dankzij de vruchtbare dalen die uiterst geschikt waren voor de landbouw. Een van de redenen voor de laatste christenvervolging, die onder keizer Diocletianus plaats vond, was overigens een opstand in CappadociŽ, waarvan gezegd werd dat de aanstichters afgedankte christelijke soldaten waren. Ook nadat de vervolging door de Romeinen ophield bleef CappadociŽ een dicht bevolkt gebied.


Meer informatie: | Adverteren | Disclaimer