Home  Home
 Göreme  Göreme 

 Nieuws  Nieuws
 Blogs  Blogs
 Reviews  Reviews
 Fotoalbum  Fotoalbum
 Links  Links
 Contact  Contact
Het weer in Nevsehir
Click for Nevsehir, Turkije ForecastNieuwsbrief

Nevsehir.nl - Engels Nevsehir.nl - Turks Nevsehir.nl - Duits  home | sitemap | contact   
Kaymakli

Deze stad ligt aan de weg van Nevsehir naar Nigde, ongeveer 19 km. van Nevsehir. Deze ondergrondse vestiging ligt onder een heuvel in het centrum van de stad Kaymakli die door de bevolking aldaar "de Burcht van Kaymakli" genoemd wordt. In het jaar 1964 werd deze ondergrondse stad voor het publiek opengesteld.

Kaymakli telt acht verdiepingen en werd voor het laatst gebruikt toen vorige eeuw de Egyptenaren het land binnenvielen. De onderaardse stad telt niet alleen kapellen en grafkamers, maar uiteraard ook ventilatieschachten. Kaymakli werd al bewoond in de 5de eeuw voor onze jaartelling. De ondergrondse stad is nu verlicht voor bezoekers.


De woningen van de stad Kaymakli zijn om de bijna honderd tunnels van de ondergrondse stad heen gebouwd. Deze tunnels die uitmonden op de binnenplaatsen van de huidige woningen, dienen tot op heden nog als toegang tot die ruimten in de grotten die geschikt zijn voor gebruik als opslagplaatsen, voorraads ruimten en stallen. De ondergrondse stad in Kaymakli verschilt zowel in ontwerp als in aanleg beduidend van de onderaardse stad Derinkuyu. Top op heden zijn vier woonlagen voor bezichtiging vrijgegeven; de ruimten hier bevinden zich voomamelijk rondom luchtkokers. De functie van het van talrijke uithollingen voorziene granietblok dat in het deel van de stad gevonden werd waar ook de opslagplaatsen zich bevinden, stelt onderzoekers nog steeds voor een vraag. Men vermoedde dat deze steen gebruikt werd voor het malen van specerijen maar recente onderzoekingen hebben uitgewezen dat het een smeltsteen is die gebruikt werd om kopererts te verrijken voordat met het smeltproces aangevangen werd.

Bron: "Cappadocia" geschreven door Murat E. Gulyaz en Irfan OlmezMeer informatie: | Adverteren | Disclaimer