Home  Home
 Göreme  Göreme 

 <font color=C00000>Nieuws</font>  Nieuws
 Blogs  Blogs
 Reviews  Reviews
 Fotoalbum  Fotoalbum
 Links  Links
 Contact  Contact
Het weer in Nevsehir
Click for Nevsehir, Turkije ForecastNieuwsbrief

Nevsehir.nl - Engels Nevsehir.nl - Turks Nevsehir.nl - Duits  home | sitemap | contact   
Nieuws (8)
FEB
23
Top 10 Ondergrondse bestemmingen
 Geen reacties  3.027 keer gelezen

Voor wie graag tot diep in de aarde wil afdalen, geen claustrofobie heeft en het niet erg vindt om een trui te moeten meenemen, heeft Columbus de tien beste bestemmingen onder de grond op een rij gezet.

1 Cappadocië, Turkije

Op een hoogvlakte in centraal Anatolië ligt Cappadocië, een gebied dat bekend is vanwege het unieke landschap, bestaande uit tufsteen en kalksteen.
Veertig miljoen jaar geleden zorgde een uitbarsting van drie vulkanen voor een enorme kuil in dit landschap. Het klimaat in de periode erna zorgde voor de vorming van tafelformaties, puntrotsen en diepe ravijnen.

Ook onder de grond is veel te zien. Al tijdens de Bronstijd was het de woonplaats van mensen die bescherming zochten tegen het klimaat. In latere tijden dienden de ondergrondse woningen ook als toevluchtsoord om aan vijanden te ontkomen. De woningstelsels konden makkelijk fungeren als fort, met grote ronde stenen om de ingang te blokkeren. De bekendste ondergrondse steden zijn Kaymaklı, Derinkuyu and Özlüce. Door de vele gangen, gaten en verdiepingen doen ze denken aan een enorme gatenkaas.

Lees verder op:Bron: http://www.columbusmagazine.nl/nieuws/3416/top-10_ondergrondse_bestemmingen.html

 23-02-2011 

Terug


Reacties

Geen reactie gevonden

Reactie Toevoegen
Naam : *
E-mail : *
Bericht : *
Beveiligingscode :Meer informatie: | Adverteren | Disclaimer